Nagyszabású tüntetésre készülnek a szakszervezetek

Jövő héttől megkezdik tüntetéseiket a szakszervezetek. A tiltakozást az új munkatörvény ellen szervezik: Maros megye több településén vonulnak majd utcára és követelik a törvény módosítását a közalkalmazottak.

Több egyesület is azt állítja, a kormány által közzétett új munkatörvény csak arra jó, hogy a nagyfőnökök kihasználják az alkalmazottjaikat. Ez nem biztosít már védettséget a dolgozók számára, mint ahogy megszüntetni kívánja a szakszervezetek működését is. Következménye pedig az lesz, hogy az illegális munka virágozni fog.

Az első tiltakozó akcióra szombaton kerül sor, amikor a közalkalmazottak egy része Nagyváradra megy, és tüntetni fog az RMDSZ Kongresszus helyszínéül szolgáló épület előtt, a rendezvény ideje alatt. Călin Cociş, a Frăţia szakszervezet elnöke úgy nyilatkozott, nem etnikai okokból vonulnak a Kongresszus ideje alatt utcára Nagyváradon, hanem amiatt, hogy felhívják a Szövetség figyelmét arra, hogy Emil Boc egy hazug, és téves információkat közöl a fekete munka „kiirtásáról”.

Március 3.-tól pedig Marosvásárhelyen kezdik meg a felvonulást a szakszervezetek. A város három pontjában találkoznak majd a tüntetők: az Állomás téren, a Megyei Sürgősségi Kórháznál, valamint a Nagy Katedrálisnál. Innen indulnak el a Prefektúra épülete elé, ahol másfél órát időznek majd.

Jövő csütörtökön tehát valósággal torlaszolni fogják a tüntetők a város főbb forgalmi zónáit. Ha pedig nem érnek el semmilyen eredményt, március 10.-én megyeszinten szervezik meg a felvonulásokat. Marosludas, Segesvár és Szászrégen központjaiba gyűjtik majd össze a tiltakozó népet. Markos György, a Cartel Alfa egyesület vezetője úgy nyilatkozott, amennyiben most nem próbálják meg menteni azt, ami menthető, szabad utat adnak a modern rabság számára – fejezte ki Markos.

Share this post

PinIt
scroll to top