Négyszeres túljelentkezés a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen

Több mint 1600 jelentkezési kérelem érkezett a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem online felületére, adta hírül az egyetem PR osztálya.

mogye

A jelentkezők számára hétfőn, július 25-én, reggel 10 órától, egyszerre szervezték meg a felvételi vizsga írásbeli szakaszát, az egyetem különböző helyszínein. A legnagyobb túljelentkezés a román tannyelvű orvosi szakon van, ahol 4,51 jelentkező küzd egyetlen helyért. Ezzel országos szinten a román tannyelvű általános orvosi szakok körében a MOGYE-n van a legnagyobb verseny a helyek számát illetően. A fogorvosi karra is hasonlóan nagy a konkurencia a román felvételizők között, itt 4,34 jelentkező lép versenybe egy szabad helyért, míg a magyar fogorvosi karon 2,94 diák küzd egy helyért.

Biztonsági okok miatt az internetkapcsolat az egyetem épületén belül egy időre felfüggesztették,
így ez idő alatt az intézmény weboldala is elérhetetlen volt. A vizsga végeztével, délután 1 órakor már minden a megszokott helyére állt.

A bejutók névsorát a következő napokban, kedden és szerdán közlik, amikor a hallgatóknak már a nyomtatott íratcsomóikkal kell megjelenniük.

Share this post

PinIt
scroll to top