Nehezen születnek meg a jelölt-listák

Maros megyét 2012. decemberétől is nyolc képviselő, valamint négy szenátor fogja képviselni a Parlamentben. A jelöltek listáját azonban máig csak az RMDSZ-nek sikerült véglegesítenie.

A Szociál-Liberális Szövetségnél (USL) feszült hangulat uralkodik, mivelhogy a politikusok továbbra is egyezkednek afelől, kik lesznek a legalkalmasabb jelöltek a decemberben tartandó parlamenti választásokon. Egyelőre csak Cristian Chirteş neve leszögezett, aki jelenleg a Maros Megyei Tanács alelnöki tisztségét tölti be. Ő a Képviselőház egyik mandátumát pályázza meg.

A Demokrata-Liberális Párt (PD-L) részéről a legnagyobb meglepetést Dorin Florea, jelenlegi polgármester és az alakulat alelnöke okozta, aki, bevallása szerint, szenátor-jelöltként indulna az idei választásokon.

A 2008-ban megtartott parlamenti választások nyomán, Maros megye lakossága Borbély László (RMDSZ), Doru Oprişcan (P-L), Kelemen Atilla (RMDSZ), Victor Socaciu (PSD), Kerekes Károly (RMDSZ), Toader Stroian (PD-L), Vasile Gliga (PSD) és Ciprian Dobre (PNL) képviselőket küldte a Parlamentbe. Mint ismert, Dobre lemondott erről a tisztségről a Maros Megyei Tanács vezetésének javára.

A 2008-as választások eredményeképpen, a Szenátusba pedig Frunda György (RMDSZ), Markó Béla (RMDSZ), Petru Başa (PD-L) és Corneliu Grosu jutott, utóbbi a Szociál Demokrata+Konzervatív Párt (PSD+PC) színeiben indult, majd áttért a Románia Haladásáért Országos Szövetség (UNPR) oldalára.

Share this post

PinIt
scroll to top