Nem az E-On tehet a mezőpagocsai robbanásról

Tegnap este robbanás történt egy Mezőpagocsa községhez tartozó faluban. A detonáció következtében a magánháznál tűz ütött ki. A család tagjait – a házaspárt és a három gyereket – súlyos égésekkel szállították kórházba.

A robbanás este 11 óra táján következhetett be, a ház egyik szobájában. Rögtön ezután tűz keletkezett, amelyből a házaspárnak sikerült kimentenie a gyermekeket még mielőtt a mentőegységek a helyszínre érkeztek volna.

Liviu Danciu, a Horea Tűzoltóság szóvivője úgy nyilatkozott, az áldozatokat azonnal a kórházba szállították. A robbanás következtében a kétszobás ház falai tönkrementek, valamint a bútorzat is elégett a ruházati cikkekkel együtt.

Dr. Simona Bratu, a SMURD orvosa szerint a páciensek első-, másod- és harmadfokú égésekkel, az arc és a végtagok táján. Nincsenek életveszélyben, viszont az égésekből származó sebek komplikációkkal is járhatnak.

Lavinia Cosma, a Megyei Sürgősségi Kórház szóvivője úgy nyilatkozott, a házaspárt a klinika égési osztályán ápolják, a gyerekek pedig a gyerek-sebészeti osztályon fekszenek. Ők még megfigyelés alatt állnak azért, hogy elkerüljék az esetleges szövődményeket.

Az elsődleges vizsgálatokból kiderült, nem az E-On Gaz hibájából történt a szerencsétlenség Mezőpagocsán. Ezt a gázszolgáltató egy általa kiadott közleményben is alátámasztotta. A robbanást valószínűleg a ház belső rendszerének a meghibásodása okozhatta, ugyanis az ingatlan nincs rajta a földgázhálózaton – áll a közleményben. Ugyanakkor, a legközelebbi gázvezetékek 170 méternél is távolabb futnak a helyszíntől, ezeknél pedig nem észleltek szivárgást. Így az E-On kizárja, hogy gázszivárgás miatt, illetve hogy az ő hibájából repült volna a levegőbe a családi ház.

Hogy mi okozhatta valójában a detonációt, még nem tudni, de a hatóságok továbbra is vizsgálják az ügyet

Share this post

PinIt
scroll to top