Sütés mellett a sportról is szól idén a majális

Az Ifjúsági Napok rendezvény keretén belül ugyanis két napon át zajlanak majd Marosvásárhelyen a különböző sport-vetélkedők – május elsején és másodikán.

Főként az extrém sportok kedvelőinek jut a főszerep: száguldó deszkások, görkorcsolyások, illetve szöktető kerékpárosok mérhetik össze erejüket.

A munka ünnepe után, 2004 óta, az Ifjúság Napját május 2.-án szinte minden román városban megünneplik. Városunkban a Megyei Ifjúsági Igazgatóság szervez idén is szabadidős programokat a fiatalok számára.

Május elsején indul a vetélkedősorozat, amikor a „Tavasz két keréken” elnevezésű verseny kerül sorra, immár harmadszorra. A bicikliseknek szóló megmérettetésen a kerékpár, a természet, a mozgás és az aktív kikapcsolódás kedvelőit várják. A szervező Master Ski & Bike egyesület a Megyei Kórház mögött tartja a gyülekezőt, ahol 9 és 10.30 óra között lehet benevezni a versenyekre. Három különböző távra és csoportokba lehet feliratkozni: a Cross Country 10 kilométeres távot jelent, a Félmaratonon 30 km-t kell tekerni, míg a Maratonra nevezőknek 60 km-es utat kell megtenniük. Az indulót 11-kor fújják, a díjakat pedig 17 órától adják át a nyerteseknek. A verseny közben a nem kerékpározó gyerekeket szórakoztató programok várják, ugyanakkor 13 és 18 óra között gulyásparti is lesz.

Május 2.-án a vetélkedők a Pandúrok útján lévő Skateparkban folytatódnak. Ide főként az extrémbicikliseket, görkorcsolyásokat és deszkásokat várják. A versenyekre 16 órától lehet benevezni, ugyanakkor a sport kedvelőinek különböző bemutatókat is szerveznek. A megmérettetés 17 órakor kezdődik.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    További infókat ide kattintva olvashatnak – adja hírül a szekelyhon.ro.

    Share this post

    PinIt
    scroll to top