Nem csak zene a TóPartyn

Húsz zenekar és tizenkilenc lemezeket pörgető dj mellett a nem zenei program is az augusztus 2-5. között zajló fiERD Táborba csalogat. A Bözödi-tó partján lesz humorest, színház, hagyományőrző sátor, drogprevenciós sátor – hogy csak néhányat említsünk –, de mindenféle vetélkedőn, még szépségversenyen is részt vehetnek a táborlakók.

A zenei program idén három színpadon zajlik, nagynevű rockegyüttesek mellett, hangulatos hazai zenekarok és neves lemezlovasok váltják egymást a három színpadon. A koncertek sokszor már délután hatkor megkezdődnek, de egy igazi táborlakónak napközbeni programok is kellenek.

Drogprevenció és színház

A fiERD egyesület munkáját idén számos szervezet segíti, így igazán bőséges a választék a nem zenei programok területén is. Az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) szervezete elhatározta, megmutatja a gitározás csínját-bínját a táborozóknak, s minden délután gitárdélutánra várják az érdeklődőket, de rovásírás vetélkedőre és fafaragásra is számíthatunk. Külön sátorral érkezik az Independence Zone csapata, az ő „birodalmukban” majd drogról, alkoholról és dohányzásról is lesz szó. Kérdések, válaszok, kvíz, teszt, vagy épp egy túra formájában tájékozódhatnak a drogprevenciós sátorba betérő fiatalok, sőt tanácsadást is kaphatnak majd.

A marosvásárhelyi Rotaract egy különleges szerkezettel, a Crash ütközésszimulátorral érkezik a fiERD Táborba. A gép segítségével mindenki kipróbálhatja, hogy milyen érzés egy autóbalesetben ütközni. A projekt fő célja a biztonságos közlekedés népszerűsítése, valamint a fiatalok tájékoztatása és nevelése a biztonsági öv használatának fontosságáról. A Kamaszok Ifjúsági Színtársulat mindennap késő délután valami színházhoz, improvizációhoz kapcsolódó érdekességgel lepi meg a fiatalokat, Kozsik József vezetésével.

Tű a szénakazalban

Az esti koncertek előtti bemelegítőként igazán tökéletes program néhány vetélkedőn részt venni: ügyességüket, erejüket, vagy épp találékonyságukat próbálhatják ki a résztvevők a játékok során. Lesz hernyóverseny, sörivó verseny, de vizespóló is. A sportosabbak speciális kerékpárokon, vicces akadályversenyeken vehetnek részt, de feladat lesz az is, hogy „keresd a tűt a szénakazalban”. A múlt évi sikeren felbuzdulva, idén sem marad el a táborbeli lányok közt a szépségverseny, így érdemes valami színpadra való öltözékkel is felszerelkezniük a megmérettetésre vágyó lányoknak.

A Colosseum Tent napközben előadósátorrá válik, ahol megismerkedhetünk a Rendhagyó Történelemóra sorozattal, megtudhatjuk, hogyan hódította meg két keréken Európát Keresszegi Petrás Előd és Benedek Lehel, de lesz olyan előadás is, amelyet ötgyermekes anyuka tart a gyermekvállalásról. Szóba kerül a népszámlálás, a honosítás, de még könyvbemutatóra is sor kerül.

Nulladik nappal rajtol a tábor

Bár hivatalosan augusztus 2-án, csütörtökön kezdőik a fiERD Tábor, a szervezők idén úgy döntöttek, hogy egy nulladik napi bemelegítő partit is tartanak, amikor természetesen ingyen lehet bulizni a Bözödi-tó partján.

A nyitóbuli augusztus 1-én, szerdán este kezdődik majd, a parti hangulatáról a bulik jó ismerője, DJ Döme és egy kolozsvári rockegyüttes, a Rattlejack gondoskodik. Sőt a jelenlévők még ingyenes heti belépőt is nyerhetnek.

A fiERD Tábor-jegyek és -bérletek a www.eventim.ro oldalon, illetve az Eventim jegyterjesztő hálózatában szerezhetők be Románia és Magyarország területén, valamint a fiERD saját jegyterjesztő hálózatában, amelynek listája megtalálható a www.fierd.ro oldalon.

Share this post

PinIt
scroll to top