Nem elég a fél millió – újabb 2,6 millió eurót kér a repülőtér

A Maros Megyei Tanács több mint 500 ezer eurót hajlandó befektetni a marosvásárhelyi Transilvania repülőtér kiterjesztésébe. Az intézmény azonban egy olyan listát is leadott a tanácsnál, amely újabb 2,6 millió eurós beruházást takar.

Mint ismeretes, a Megyei Tanács képviselői a keddi ülésen hoztak döntést arról, hogy 509 ezer 167 euróban részesítik a légikikötőt azért, hogy kiterjessze a check-in részlegét, valamint befedje a kifutó előtti peront és az első emeleten lévő erkély-részt.

A repülőtér vezetősége viszont összeírta az idei év egyéb, szükséges költségeit is, ami a repülőtér karbantartását illeti, erről pedig részleges listát állított össze és nyújtott be a hivatalba, amelynek végösszege újabb 2,6 millió euró.

Ami a kiterjesztést illeti, Ştefan Runcan reptérigazgató úgy nyilatkozott, a munkálatok nem gátolják majd a légiforgalmat. Hozzátette, a kivitelezőről a Megyei Tanács hoz határozatot. A munkálatok fázisokban haladnak majd előre, éppen azért, hogy ne akadályozzák a repülőtér tevékenységét. Az átadást követően, a beruházás a légikikötő tulajdonába kerül, az intézmény pedig megszabott havi részletekben fogja törleszteni az annak megfelelő összeget a Megyei Tanács felé – tájékoztatott Runcan.

Tavaly is zajlottak korszerűsítési munkálatok a Transilvania repülőtéren. Akkor a non-schengeni repülőállomás kiterjesztésén dolgoztak, amely munkálatok 1 millió 330 ezer lejbe kerültek – folytatta az igazgató. Idén pedig újabb karbantartásra lesz szükség, amelynek összértéke eléri a 12 millió 336 ezer 18 lejt – erről készítettek kimutatást a légikikötő képviselői.

A lista értelmében, 3 millió 720 ezer lej szükséges a kifutópálya lap-burkolatának a javítására, 1 millió 600 ezer lejbe fog kerülni a lapok közötti hézagok újratömése, a hőenergiát biztosító kazánok kicserélése 908 ezer 739 lejt igényel, valamint a fűvel borított területek karbantartását segítő eszközök beszerzésére 430 ezer lejre lesz szüksége a repülőtér vezetőségének.

Hogy végül mire jut pénz, és mit napolnak el a Transilvania repülőtér ügyei körül, az a február 13-i rendkívüli tanácsülésen dől el.

Share this post

PinIt
scroll to top