Nem engedélyezte a mára tervezett tiltakozóakciót az önkormányzat

A Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal nyilvános eseményeket elbíráló bizottsága nem látta el engedélyével a ma délelőtt 10 órára megtervezett tiltakozóakciót, amelyet a Nemzeti Haladó Párt (PNP) szervezett volna.

A kérést a PNP képviselőjének tartott Konick magánvállalkozás nevében nyújtották be, és egy tiltakozó felvonulást írt volna elő, amelyet a Corina üzletkomplexum, 1918. December 1. sugárút, központ útvonalon ejtettek volna meg, állomásozva a Városháza és a Demokrata-Liberális Párt (PDL) székhelye előtt. Az eseményen közel 10 ezer résztvevőre számítottak a szervezők.

Az önkormányzat szakbizottsága azonban visszautasította az esemény megtartását. Valentin Bretfelean, a Helyi Rendőrség vezetője ennek kapcsán úgy nyilatkozott, pontatlanságok voltak a dokumentumban, amelyek arra a következtetésre juttatták az illetékeseket, hogy ne engedélyezzék a tiltakozást. Példának okáért Bretfelean megemlítette, hogy a kérés szerint a találkozót a Corina üzletkomplexumnál tartották volna, a hatóságok pedig nem engedélyezhettek egy 10 ezer főt számláló tiltakozást egy olyan közterületen elindítani, ahová csupán 400 ember férne el.

Mint ismeretes, egyetlen tüntetés sem volt engedélyezett, amelyet az elmúlt napokban a városközpontban, és újabban a lakónegyedekben is tartottak.

Az egyetlen olyan nyilvános esemény, amelyet a szakbizottság engedélyezett eddig, az a Magyar Polgári Párt által megszervezett, szombat délelőtti felvonulás lesz, amelyet a Magyar Kormány támogatására szervez az alakulat Marosvásárhely központjában, 10 órai kezdettel. Erre az eseményre körülbelül 100 résztvevőre számítanak.

Foto: adevarul.ro

Share this post

PinIt
scroll to top