Nem érinti a téli időszámítás a vonatok menetrendjét

Mint ismeretes, a most következő hétvégén – pontosabban, az október 29-ről október 30-ra virradó éjszakán térünk át a téli időszámításra.

A CFR Călători ezzel kapcsolatban arról tájékoztatja az utasait és a lakosságot, hogy a Kelet-európai időszámításra való áttérés nem okoz módosításokat a vonatok menetrendjében.

A szombatról vasárnapra virradó éjszakán tehát, amikor 4.00 órából 3.00 lesz, minden egyes szerelvény, amelynek indulása 4 órára ütemezett, a téli időszámítás szerinti 4 órakor fog kifutni az állomásról.

Azok a vonatok, amelyek már elindultak a nyári időszámítás szerinti 4 óra előtt, az előre meghatározott állomáson várják majd be az áttérésnek megfelelő pontos időt az út folytatásához. Azok a szerelvények pedig, amelyeknek rövid távolságot kell megtenniük a végállomásig, folytatni fogják útjukat.

Figyelembe véve, hogy a szomszédos országok is ugyanazon a napon váltanak át a téli időszámításra, az országhatárhoz közeli állomások között a vonatok ugyancsak az érvényben lévő menetrend szerint közlekednek majd – tájékoztat a CFR Călători.

Forrás és fotó: cfrcalatori.ro

Share this post

PinIt
scroll to top