Nem foganatosított kényszerítő intézkedést az ügyészség a korrupcióval gyanúsított marosvásárhelyi szívsebész ellen

Nem foganatosítottak semmiféle kényszerítő intézkedést a Marosvásárhelyi Szív-érrendszeri és Transzplantációs Intézet (IUBCvT) korrupcióval gyanúsított sebésze ellen – nyilatkozta Gheorghe Costea ügyész, a Maros Megyei Törvényszéki Ügyészség szóvivője.

„Öt házkutatást tartottunk, és okiratokat foglaltunk le, amelyeket átvizsgálunk. Ugyanakkor kikértünk okiratokat attól az intézménytől is, amelynek alkalmazásában áll a gyanúsított, és amint rendelkezésünkre bocsátják ezeket, eldől, hogy kiket hívunk be kihallgatásra. Egyelőre semmilyen kényszerítő intézkedést nem foganatosítottunk ellene, feljelentés alapján kezdtük el a kivizsgálást az ügyben korrupció, pontosabban megvesztegetés elfogadása miatt. (…) Nem igaz, hogy vadászpuskákat foglaltunk le, csupán okiratokat vittünk el” – nyilatkozta a sajtónak Gheorghe Costea.

Hétfőn öt helyszínen, köztük a Marosvásárhelyi Szív-érrendszeri és Transzplantációs Intézetnél (IUBCvT) is házkutatást tartott az Országos Korrupcióellenes Igazgatóság (DGA) egy korrupcióval gyanúsított orvos ügyében.

A DGA közleménye értelmében négy magánlakáson és a IUBCvT székhelyén vizsgálódtak az ügyészek. A gyanú szerint M. M. L. szívsebész több ízben is pénzt fogadott el azért, hogy elvégezze a szükséges beavatkozást főleg kiskorú páciensein. A vizsgálatok célja fényt deríteni mindegyik ilyen esetre, kideríteni, milyen összegű haszonra tett szert az orvos a feltételezett bűncselekmények révén, illetve azonosítani és kihallgatni a tanúkat – írta hétfői közleményében a DGA.

A házkutatásokon részt vettek a Maros, Fehér, Kolozs, Kovászna és Hargita megyei Korrupcióellenes Szolgálat és a Maros Megyei Csendőr-felügyelőség munkatársai is.

Forrás: AGERPRES

Share this post

PinIt
scroll to top