Nem kavar port a „Zöld Ház” program Maros megyében

Hiába ajánlott fel a Környezetvédelmi Minisztérium nem megtérítendő összegeket a megye tanintézményeinek és kórházainak ökologikus energiatermelésre való áttéréséhez, Maros megyében csupán két polgármesteri hivatal él ezzel a lehetőséggel.

Borbély László, környezetvédelmi miniszter csalódottságát fejezte ki, mikor úgy fogalmazott: nem érti a megye polgármestereit. Ingyen szerelhetnek napelemes energiatermelőket, amellyel komoly összegeket lehet megtakarítani, mégsem képesek a dokumentáció benyújtására – mert csak ennyit kellene tegyenek, hangoztatta a miniszter.

Maros megyében Ludas és Marosvásárhely adott le pályázati dokumentációt a „Zöld Ház” programot illetően. Mindkét város meg is nyerte a finanszírozást. Marosvásárhelyen kilenc tanintézményt és a „Mihai Eminescu” Ifjúsági Házat, Ludason pedig két kórházat látnak el napelemes energiatermelőkkel.

Lokodi Edit, megyei tanácselnök úgy nyilatkozott, beszélni fog a megye polgármestereivel, hogy gondolják át még egyszer a finanszírozási ügyet és pályázzanak, amíg adott a lehetőség.

Slavic Andrea

Share this post

PinIt
scroll to top