Nem lesz kész év végéig sem a Marosvásárhely-Szászrégen útszakasz

utjavitasA 15-ös országút Marosvásárhely-Szászrégen közötti szakaszán megkezdett rehabilitációs munkálatok nem érnek véget ez év végéig.

Finanszírozási hiányosságok miatt, az út felújítását jövőre kell halasztaniuk a hatóságoknak, holott a projekt kivitelezésének eredeti határideje 2013. augusztus.

Miután tavaly több járművezető is jelezte az útszegélyek alkalmatlanságát, ugyanis azok mérete túlságosan magasnak bizonyult, ezáltal veszélyeztetve a közúti és gyalogos forgalom biztonságát, úgy tűnik a problémák tovább folytatódnak az érintett útszakaszon.

Marius Paşcan, Maros megye szenátora úgy nyilatkozott a Román Parlament plénumában, Dan Coman Şova miniszter bejelentése szerint nulla lejjel finanszírozzák idén a Marosvásárhely-Szászérgen útszakaszt, tehát lehetetlen a munkálatokat bevégezni 2013. augusztusáig. Ez „abszolút felháborító, felelőtlen és elítélendő, csúfot űznek a Maros megyeiekből.” – fogalmazott a szenátor.

A 15-ös országút szóbal forgó szakaszát a Szászrégen-Maroshévíz közötti útszakasz mintájára újítanák fel, amelynek értelmében megszélesítenék az úttestet, ezáltal fokozva a közlekedés biztonságát.

RSS Feed Beágyazás

Legfrissebb hírek

    Forrás: adevarul.ro

    Share this post

    PinIt
    scroll to top