Nem Segesvár nyerte az Európai Díjat

Nem Segesvár vitte el a pálmát az Európai Tanács által meghirdetett „Európai Díjon”. A megye egyik legszebb és legvonzóbb városa viszont a dobogón maradt: ezüstérmesként végezte a megmérettetést.

Az „Európai Díj” a legnagyobb kitüntetés, amelyet egy városnak tulajdoníthatnak az Európai Tanács képviselői. A versenyre Romániából egyedül Segesvár nevezett be, Landerneau (Franciaország), Hunfeld (Németország), Corciano (Olaszország) és Poznan (Lengyelország) európai városok társaságában.

Mindegyik város egy kisfilmmel mutatkozott be, a végső döntést pedig Strasbourgban hozta a szakemberekből álló zsűri.

Az első helyezésen két város osztozik: a németországi Hunfeld, valamint a francia Landerneau. Ezek csapatot alkotva neveztek be, így sikerült négy szavazattal elnyerniük az „aranyérmet”. A második helyen Segesvár végezte, két szavazattal. Az utolsó, azaz harmadik helyezett pedig az olasz Corciano lett, egy szavazattal.

Mint ismeretes, Segevárnak ezzel a kitüntetéssel lett volna teljes a díj-gyűjteménye, ugyanis a városnak már sikerült mindenféle egyéb, európai szintű, elismerő oklevelet beszereznie. Nagy lehetőségre adott volna kilátást az „Európai Díj” a Segesvár-Erdély márka létrehozásában, valamint Románia képviseletében a határon túli turizmusban.

Share this post

PinIt
scroll to top