Nem validálják Dorin Florea polgármesteri mandátumát?

Miután Soós Zoltán független jelölt kampánycsapata bejelentette, hogy megóvja a vasárnapi polgármester-választás eredményét, újabb érdekes ügy befolyásolhatja Dorin Florea újbóli városvezetővé avatását.

dorin-florea2

Értesülésünk szerint a több román párt által támogatott, de függetlenként induló „címvédő” polgármester a kampányidőszakban elkövette azt a hibát, hogy pártja, a PNL több hivatalos dokumentumát is aláírta megyei társelnöki minőségében. Erre az adott körülmények között nemigen lett volna joga tekintve, hogy a jelöltetésekor kitöltött érdeknyilatkozatban pártfüggetlennek vallotta magát – a választási irodába azonban eljutottak olyan beadványok, amelyeket a Nemzeti Liberális Párt megyei társelnökeként szignált. Úgy tudjuk, az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) hivatalból eljárást kezdeményez majd emiatt, nem világos azonban, hogy az ügynek milyen egyéb következményei lesznek.

Miután azonban korábban az intézmény érdekellentét címén a város mindkét alpolgármesterét eltiltotta három évre a köztisztségek viselésétől, akár ezzel a lehetőséggel is lehetne számolni.

Dorin Floreának ez lenne a harmadik ügye, amely a választáson elnyert megbízatását ellehetetlenítheti. Mint ismert, az Országos Korrupcióellenes Ügyészség két eljárást is kezdeményezett ellene, az egyiket egy illegálisnak tekintett sporttámogatás ügyében, egy másikat pedig csúszópénz elfogadása miatt. Emlékezetes módon a második eljárást éppen azon a napon jelentették be, amikor ő maga közhírré tette, hogy indul egy újabb polgármesteri mandátumért.

Forrás: mediatica.ro

Share this post

PinIt
scroll to top