Németországba a kóborkutyákkal!

Jó megoldásra talált az önkormányzat a kóborkutyáktól való megszabadulásban: amit mi nem tudunk megoldani, azt oldja meg más alapon Németországba küldi azokat, ahol a négylábúakat szerető gazdik fogadják be.

Szokatlan, de úgy tűnik, hatékony módszer: a Polgármesteri Hivatal szerződést kötött több németországi állatvédő egyesülettel azzal kapcsolatban, hogy negyedévenként kóborkutyákat szállít az országba, ahol az ebeket a kutyakedvelők örökbe fogadhatják.

Dorin Florea polgármester úgy nyilatkozott, amennyiben a város polgárai csúfat űznek a kutyákból és kicsapják azokat az utcára, az önkormányzatnak kötelessége megfelelő törvényt kitalálni az ebektől való megszabaduláshoz. Jelenleg a német NGO-kal való kapcsolat bizonyul a leghatékonyabbnak, a németek ugyanis imádják a kutyákat – állítja a városfő. Speciális autókkal jönnek az ebekért, és szállítják azokat Németországba.

Florea ugyanakkor felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy óvakodjon a kóborkutya-falkáktól, mint az ördögtől, mert azok kimondottan veszélyesek. A polgármester azt állítja, ezek az erdőből jönnek, és mivel nincs élelmük, azonnal támadnak. Hozzátette, a kiéhezett kóborkutyák veszélyesebbek a farkasoknál. A helyi rendőrség és az Állatmenhely alkalmazottjai azonban a begyűjtésükön dolgoznak.

Negyedévente körülbelül 90 kóborkutyát visznek ki az országból. Az utolsó szállítás 2010 decemberében történt.

Share this post

PinIt
scroll to top