Nemi erőszakkal vádolják az önkormányzat alkalmazottját

29 napos előzetes letartóztatásra ítélték a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal egyik alkalmazottját, miután kiderült, az 55 éves férfi több kiskorú ellen követett el nemi erőszakot.

A férfi a Középkori Vár éjjeliőreként dolgozott. A rendőrök kedden vették őt őrizetbe, és 24 órás megfigyelés alatt tartották. Livia Popa, a Megyei Rendőr-felügyelőség szóvivője úgy nyilatkozott, a nyomozás során bebizonyosodott, az éjjeliőr 13 és 15 év közötti lányokat bántalmazott, többször is, 2011 folyamán.

Az elsődleges információk szerint, az őr 13, 14 és 15 éves lányok ellen követett el folyamatosan nemi erőszakot. Mi több, a férfi által megerőszakolt 13 éves kislány barátnője annak a 12 éves másik kiskorúnak, akit a nagyapja bántalmazott ugyancsak szexuálisan. A rendőrök pedig konkrét bizonyítékokra bukkantak arra vonatkozóan, hogy a két 55 éves férfi – az erkölcstelen éjjeliőr és a nagytata – is jóbarátok.

Míg a 12 éves kislány esetében a nagyapát múlt hónapban 29 napra a rácsok mögé zárták, addig az éjjeliőr sorsa felől is döntöttek a Megyei Bíróságon: a közalkalmazottat ugyancsak 29 napos előzetes fegyházbüntetésre ítélték.

Mircea Moldovan, a Polgármesteri Hivatal Municipális Javak Igazgatóságának vezetője úgy nyilatkozott, senki sem számított arra, hogy az éjjeliőr ilyen cselekedetre képes. Amennyiben bűnösnek ítélik, biztosan felszámolják a munkaszerződését – tette hozzá Moldovan.

Share this post

PinIt
scroll to top