Nemzetközi babahordozó hét Marosvásárhelyen

Többnapos programmal csatlakozik idén is a Nemzetközi Babahordozó Hét rendezvénysorozathoz a VÉDEM Egyesület. Október 5-8. között, minden nap lesz Marosvásárhelyen egy a babahordozás témájával kapcsolatos megmozdulás, amely elsősorban azokat a szülőket vagy szülőkké váló anyákat és apákat célozza meg, akik hordozzák vagy hordozni szeretnék gyermekeiket.

babahordozo

Hétfőn a már hagyományossá vált babahordozó sétával egybekötött kötetlen együttléttel indul a rendezvénysorozat. Ennek találkozópontja Marosvásárhelyn, a Színház téri szökőkútnál lesz 17 órától.

Kedden délelőtt 11 órától hordozós gerinctornát tart anyukáknak Bartha Zsuzsanna gyógytornász a Procardia Arany János utca 46 szám alatti székhelyén.

Szerdán 18 órától a Mikor? Miben? Miért? című hordozóbemutatón vehetnek részt az érdeklődők, a Doti Játszóházban, a Vársétány 27. szám alatt. Az eseményt Szabó Noémi és Tarczali Mónika babahordozási tanácsadók, illetve Bota Anna vezetik.

Csütörtökön 18 órától Közlekedés és hordozás címmel szervezett tematikus beszélgetésre várja az érintett szülőket Szabó Noémi babahordozási tanácsadó a Lurkó-Kuckó Fejlesztő- és Játszóházban, a Ștefan cel Mare utca 26 szám alatt.

A szervezők azt javasolják, hogy aki teheti, hozza magával saját hordozóeszközét, mert minden találkozó alkalmával lehetőség nyílik egymásét kipróbálni, a helyes és egészséges hordozási módokat megtanulni, illetve új kötési formákat elsajátítani.

Share this post

PinIt
scroll to top