Nemzetközi Klasszikus Gitár Fesztivál Marosvásárhelyen

Hetedik alkalommal szervezik meg idén Marosvásárhelyen a „Harmonia Cordis” elnevezésű Nemzetközi Klasszikus Gitár Fesztivált, augusztus 13–16. között.

A rendezvény egyike Kelet-Európa legnagyobb gitár-fesztiváljainak, amelyen a világ klasszikus zene-kultúrájának számos résztvevője és meghívottja szerepel – Kubából, Spanyolországból, Chiléből, Németországból, Angliából, Magyarországról, Ausztiából, Franciaországból, Brazíliából, és nem utolsó sorban Romániából.

A hetedik „Harmonia Cordis” Fesztivál keretén belül sor kerül klasszikus és jazz-gitár mesterkurzusra, ugyancsak klasszikus és jazz-gitár szólóprodukciókra, valamint kamarazene-koncertekre is.

A résztvevők létszámát 700–800 személy/napra saccolják a szervezők. Tekintettel léve arra, hogy az esemény immár hagyományosnak tekinthető Marosvásárhelyen, ez fellendítheti a kulturális turizmust az országban.

A rendezvénynek két helyszín ad otthont: a Kultúrpalota és a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem. A koncertekre a belépés díjtalan, ugyanakkor ezeket élőben is közvetítik a harmoniacordis.org honlapon.

Share this post

PinIt
scroll to top