Nemzetközi kongresszus a Petru Maior Egyetemen

A marosvásárhelyi Petru Maior Egyetem bölcsész karának szervezésében kerül sorra október 27–28. között a „Európai beilleszkedés – hagyományok és modernség között” elnvezésű nemzetközi kongresszus.

A felsőoktatási intézmény a Megyei Tanács, a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal, valamint a Román Írók Egyesületének közreműködésével szervezi meg immár negyedszer a rangos eseményt.

Az ünnepélyes megnyitón szót kapnak a megye és a város fontosabb képviselői, mint Marius Paşcan, Maros megye prefektusa, Dorin Florea, Marosvásárhely polgármestere és Lokodi Edit Emőke, a Megyei Tanács elnöke, az egyetem vezetőségének a képviselői, mint Vasile Bolos, a Petru Maior Egyetem rektorhelyettese, Cornel Sigmirean, a Petru Maior Egyetem általános kancellárja, Iulian Bodlea, a kar dékánja, valamint külföldi meghívottak is, közülük Michel Labori, a franciaországi Université de Franche Comté egyetemről. Erre holnap, azaz október 27-én kerül sor, délután 14 órától, az egyetem Aulájában.

A beszédeket követően, 15 órától, szintén az Aulában, a kongresszus a Nemzetközi Többnyelvű Szimpózium – „Terminology in the Context of the European International Dialogue” – munkáinak a bemutatásával folytatódik. A következő napon a munkákat szakaszokra osztva tárgyalják és vitatják majd. A bemutatásra kerülő témák között lesznek angol, román és francia nyelvvel kapcsolatos dolgozatok, ugyanakkor a történelem, nemzetközi kapcsolatok és a kommunkáció szakterületeire is kitérnek.

A IV. Nemzetközi „Európai beilleszkedés – hagyományok és modernség között”  kongresszuson összesen 120 hazai és külföldi résztvevő, tanár és kutató lesz jelen.

Share this post

PinIt
scroll to top