Népesedés a szorványban

Az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) Népesedésért- és Szórványért szakcsoportja levelezős vetélkedőt hirdet 9- 11 osztályos diákok számára Népesedés a szórványban címmel. A vetélkedő célja, hogy felhívja a figyelmet az erdélyi magyarságot érintő népesedési problémákra és feladatokra.

A részvételhez egy feladatlapot kell kitöltenie minden pályázónak, amely az említett témával kapcsolatos kérdéseket, valamint egy egyéni kutatómunkát igénylő feladatot tartalmaz. A kitöltött lapokat a www.nepesedesert.gportal.hu oldalról letöltve június 6-ig kell elküldeni a nepesedes@yahoo.com címre. Ugyanitt, valamint a nepesedes ID-n és a 0741356139-es telefonszámon lehet további információkat kérni a vetélkedőről.

A beküldött munkákat egy szakértőkből álló bizottság fogja értékelni, melynek tagjai: Túry Krisztina, A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom vezetője, Bardócz Csaba református lelkész, az öt éves háttérrel rendelkező Adj Király Katonát vetélkedő szervezője és Kémenes Lóránt tiszteletes, a küküllőszögi szórványközösség meghatározó alakja.

A legeredményesebb dolgozatok június 27-én, előzetes eredményhirdetés után kerülnek díjazásra. A nyerteseket értékes könyvcsomagokkal és EMI-táboros belépőkkel fogják díjazni a szervezők.

Share this post

PinIt
scroll to top