Nincs benzinpénz

Azaz, üzemanyag-hiány lett úrrá a megye közintézményeiben. Idén ugyanis mindössze 150 literre korlátozták a közhivataloknak járó üzemanyag-keretet, ez pedig alig elegendő pár kiutazásra.

Úgy tűnik, a többi utat az alkalmazottak személyes járgányaikkal kell megoldaniuk, ha nem akarják elmulasztani az ellenőrzéseket vagy az egyéb, helyszínhez kötött tevékenységeket.

A Környezetvédelmi Őrségnél például alapvető a helyszíni munka és megfigyelés – itt is érzik legjobban a nélkülözést. Laurenţiu Cincea főfelügyelő szerint a négy hivatali autó két-két csapatot szállít minden egyes ellenőrzéskor. A megszabott üzemanyag pedig sehogy sem elegendő a helyszínelésekhez.

Hasonló a helyzet a Megyei Tanácsnál is, ahol hat haszonjárművet tartanak. Cristian Chirteş alelnök szerint már a hat jármű egyszeri tankolása kiteszi a 150 liter üzemanyagot.

Hogy milyen kiutat találnak a közhivatalok az üzemanyag-hiány orvoslására, az a jövő titka – de ha másra nem futja, hát pattanjanak biciklire! Ahhoz nem kell üzemanyag…

Share this post

PinIt
scroll to top