Nincs gyógyszer az AIDS-fertőzöttek számára

Több HÍV vírussal fertőzött személy is kénytelen volt részlegesen vagy teljesen megszakítani gyógyszeres kezelését, mivel nem kaphatók már a nekik szánt orvosságok. És miért nem? Csak azért, mert a Megyei Kórháznak nincs elegendő pénze azok megvásárlására.

Nagy veszélynek vannak kitéve az AIDS-es betegek Marosvásárhelyen: elegendő egyetlen hiányzó gyógyszer a kezelésükből, máris elmúlik a beszedettek hatása – magyarázta Maria Vereş, a Benone Alapítvány elnöke. Hozzátette, jelenleg 12 olyan páciens van Marosvásárhelyen, aki teljes mértékben orvosság nélkül maradt.

A Megyei Sürgősségi Kórház vezetősége úgy nyilatkozott, a gyógyszerek beszerzése a megfelelő pénzkeret hiánya miatt késik. Két héttel ezelőtt volt szó arról, hogy a Biztosítóház kiutalja a szükséges összeget, de eddig még nem tette. Jelenleg a kórház a raktáron lévő gyógyszereket osztja szét, azonban ezek is fogyóban vannak – fejtette ki dr. Konrád Judit, a Megyei Kórház menedzsere. Hozzátette, újból felvették a kapcsolatot a Biztosítóházzal, amely megígérte, hogy e hónap folyamán mindenképpen folyósítja a kellő összeget a gyógyszerek megvásárlásához.

A kórház megkötötte tehát a szerződéseket, és készen áll az orvosságok megrendelésére – biztosított Konrád Judit. De még így is napokba telhet, míg azok kaphatók lesznek.

Share this post

PinIt
scroll to top