Nőhet a megengedett sebesség Szászrégen irányában

Lucian Dinita, a Közúti Igazgatóság elnöke szerint, a 15A országút felújítása után, amely Sóváradot köti össze Szászrégennel, nőhet a megengedett sebesség értéke bizonyos szakaszokon.

Dinita úgy nyilatkozott, még tavaly szó esett a sebességkorlát fennebb tolásáról az adott országút egyes települések közti szakaszán. Hasonló intézkedésekre ugyanakkor az ország több útján is számítani lehet.

A Közúti Igazgatóság elnöke azzal magyarázza az intézkedést, hogy az ország több, nemzetközi forgalomnak átadott útszakasza esett át jelentős felújításon. Ez pedig lehetővé teszi, hogy a minőség következményeként a sebességkorlátot 50-ről 70 kilométer/órára tolják, egyes útvonalakon.

Hogy mennyivel lehet majd törvényesen hajtani az érintett utakon, az csak akkor dől el, ha a helyi önkormányzatok képviselői elfogadják a határozatot. Dinita azonban azt állítja, 88 polgármester már egyetértett az intézkedéssel, ugyanakkor vannak, akik ellenzik, ezt pedig ugyanúgy tiszteletben kell tartani – magyarázta.

Dinita hozzátette, a döntésnél figyelembe kell venni az út paramétereit is: ha az illető szakasz fel van újítva, de mégis csak 50 kilométer/órára van tervezve, semmiképp sem engedhető meg a 70, 90 vagy 100 km/h sebesség csakis a közlekedés folytonosságának biztosítására.

Share this post

PinIt
scroll to top