November második hetében érkezik a 16-ik Marosvásárhelyi Könyvvásár

Lassan körvonalazodik a 16-ik könyvvásár programja, már csak három hét van hátra Marosvásárhely egyik legjellegzetesebb őszi eseményéig.

Idén november 11 és 13 között rendezik a már hagyományossá vált Marosvásárhelyi Könyvvásárt, a már jól megszokott helyen, a Nemzeti Színház előcsarnokában.

A Romániai Magyar Könyves Céh és a Mentor Kiadó igazgatója a Marosvásárhelyi Infónak elmondta, idén is számos kiállító érkezik, jelenleg 39-en jelezték részvételüket, de még várnak jelentkezőket. Magyarországról hét önálló stand érkezik, de ott lesz az idegen nyelvű könyveket forgalmazó  Oxford és a Fischer Kiadó romániai kirendeltsége is.

A könyvvásár hivatalos megnyitójára november 11-én kerül sor, reggel 10 órakor a színház előcsarnokában. Ugyancsak 11-én, csütörtökön délután 6 órától a Kultúrpalota kistermében megtartják a hagyományos irodalmi estet is, melynek témája: A gyermek az új magyar irodalomban. Az est meghívottai Lazckfi János és Háy János, a moderátor szerepét Láng Zsolt tölti be. Természetesen a Szép könyv díjak átadása sem marad el.

Az eseményt talán csak a színház tér jelenlegi állapota árnyékolja majd be.

A rendezény teljes programja

Share this post

PinIt
scroll to top