Nyárádmentének fontos az autópálya

Nyaradszereda

A nyárádmenti polgármesterek egybehangzóan támogatják a térség gazdasági fellendülését szolgáló autópálya tervezetét, azonban a nyomvonal tervének módosítását szeretnék kieszközölni.

Brassai Zsombor, az RMDSZ Maros megyei elnöke és Kelemen Márton, a TKT elnöke, illetve a megyei önkormányzati frakció vezetője tegnap (május 22-én) a nyárádszeredai polgármesteri hivatalban a térség polgármestereivel a tervezett autópálya nyomvonal kapcsán felmerült kérdésekről tanácskoztak. Tóth Sándor nyárádszeredai polgármester ismertette a megyei vezetőkkel a kistérség önkormányzatainak fenntartásait a tervezett nyomvonalat illetően.

“Tévedés, egyetlen szóval sem állítjuk, hogy nincs szükségünk az autópályára! Sőt, ellenkezőleg, egyrészt azt szeretnénk, hogy jobban kihasználhassuk a gyorsforgalmi infrastruktúra kínálta lehetőségeket, ezért harcoltunk egy leszálló betervezéséért, amiről sikerült is meggyőzzük az illetékeseket, tehát megépítik Nyárádszereda közelében a pályához bekötő utat” – mondta a polgármester.

A térség vezetői két útvonal változatot ismernek. Egyik átszelné a várost, a másik megkerülné. A polgármesterek egyetértenek abban, hogy az utóbbi lenne a megfelelő változat.

“Továbbra is küzdeni fogunk azért, hogy elfogadást nyerjen az általunk javasolt nyomvonal, ugyanis a várost metsző terv elfogadhatatlan a nyárádszeredaiaknak” – nyilatkozta Tóth Sándor. A polgármesterek ezen észrevételeiket kellő időben eljuttatták a Megyei Tanácshoz, valamint az illetékes hatóságokhoz.

“A jóváhagyást feltételekkel írtuk alá, mindent megteszünk azért, hogy észrevételeinknek érvényt szerezzünk” – hangsúlyozták a térség vezetői.

Közlemény

Share this post

PinIt
scroll to top