Nyárádremete: Közúti baleset nyolc áldozattal

Súlyos közúti baleset történt ma reggel a Maros megyei Nyárádremete község határában.

Három jármű ütközött össze, a rohammentősök összesen nyolc sérültet szállítottak kórházba, közülük kettő súlyos állapotban van. A vétkes sofőr azonban elszaladt a bűncselekmény helyszínéről.

Pontosabban, a baleset Nyárádremetéről Szováta irányában elhelyezkedő Szakadát faluban következett be, a 153-as megyei úton. Egy spanyol rendszámú személygépkocsi vezetője elvesztette uralmát a jármű fölött, ugyanis nem tartotta be az útszakaszra vonatkozó közlekedési szabályokat, ennek következtében pedig nekiütközött az ellenkező irányból szabályosan közlekedő haszonjármű hátsó felének. Az ütközést követően, a haszonjármű sofőrje sem tudta kontrollálni többé az autóját, így ő is áthaladt a szemközti sávra, és belerohant egy másik haszonjárműbe, amely végül, az ütközés nyomán, az út menti sáncban kötött ki.

A balesetet követően, a személygépkocsi vezetője elrohant a helyszínről. A sebesültek között ott van az első haszonjármű sofőrje, aki könnyebben sérült meg, és annak egyik utasa, akit viszont súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. A másik haszonjárműben pedig négy utas – közöttük egy 6 éves kislány, és az autó vezetője is megsebesült.

Livia Popa, a Megyei Rendőr-felügyelőség szóvivője úgy nyilatkozott, sikerült azonosítani a vétkes személygépkocsisofőrt, a rendőrség csapatai végül el is fogták őt. Ennek nyomán kiderült, a férfi alkoholt fogyasztott, és még hajtási engedélye sem volt. A szóvivő hozzátette, a sofőr ellen szándékos bántalmazás, a baleset helyszínének elhagyása, valamint jogosítvány nélküli személygépkocsivezetés vádjával indítottak bűnügyi eljárást.

Share this post

PinIt
scroll to top