Nyíltan támadják Borbélyt és Kelement

„Kelemen Hunor és Borbély László képviselők által büntetett város/ Oraș pedepsit de deputații Kelemen Hunor și Borbély László.” – ez a felirat olvasható azokon az óriásmolinókon, amelyek többek közt a Városi park bejáratánál, a Víkend-telep kerítésén, a Somos tetőn, illetve a Mihai Eminescu Ifjúsági Ház homlokzatán jelentek meg Marosvásárhelyen.

Fotó: vasarhely.ro

Fotó: vasarhely.ro

Ezen kívül péntek délelőtt több mint száz sportoló tüntetett hasonló táblákkal a régi városháza előtt, ahol éppen az RMDSZ konferenciája zajlott. A tüntetők tábláin többek között ezek a szövegek jelentek meg: „Ne lopják el a város sportközpontjait!” „Állítsák meg az RMDSZ-es képviselők kizsákmányoló politikáját” és „Kérd Borbély Lászlótól vissza a műjégpályát!”

A tüntetés és az óriásmolinók megjelenése a decentralizációs törvény azon módosításának következménye, miszerint a sportcsarnok, a műjégpálya és a ligeti birkózóterem nem kerülnek a város tulajdonába.

A molinókon nem szerepel semmilyen politika párt, jogi személy vagy civil szervezet neve, de feltételezhetőleg a polgármesteri hivatal engedélyével kerültek ki a feliratok. Dorin Florea marosvásárhelyi polgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján elítélte a törvénymódosítást, és kijelentette, az RMDSZ két politikusa úgymond meglopta a várost.

Fotó: Bandi

Fotó: Bandi

Borbély László úgy ítéli meg, helyes volt a Ponta-kabinet döntése, hiszen azzal, hogy a sportlétesítmények a minisztérium kezében maradnak, kiemelten részesülhetnek majd költségvetési támogatásban.

A molinók eltávolításának ügyében egyébként az RMDSZ Maros megyei szervezete már jogi eljárást is indított, a polgármesteri hivatalt és a helyi rendőrséget kérik számon ezek kihelyezéséért.

Forrás: vasarhely.ro, szekelyhon.ro

Share this post

PinIt
scroll to top