Nyolc bárányvágóhidat létesítenek húsvétra

Döntés született a bárányvágóhidak számáról: Maros megyében összesen nyolc ilyen pontot működtetnek majd a húsvéti ünnepek alatt. Ezekből négyet Marosvásárhelyen üzemeltetnek.

Élősúlyban bárányt csupán a Cuza Voda utcai napipiacon vásárolhatunk – határozta el a Maros megyei Állategészségügyi Igazgatóság. Ezek levágását viszont a következő vágóhidakon lehet megejteni: a Cuza Voda utcában lévő volt Albert közvágóhídon, valamint a Szabadság utcában lévő Prescom Serv és Prodcarmi vállalatoknál.

A megyében továbbá a segesvári és marosludasi piacokon létesítettek bárányvágóhidat, ugyanakkor Harasztkereken és Szászrégenben is – világosít fel Lucian Goga, a Megyei Állategészségügyi Igazgatóság aligazgatója.

Goga hozzátette, az eladásra szánt élő bárányoknak kötelező módon kell, hogy legyen egészségügyi igazolványuk és füljegyük. A vágóhidakon ugyanakkor állategészségügyi személyzet is jelen lesz, a papírok ellenőrzése és a bárányhús megvizsgálása végett.

Idő közben, az igazgatóság ellenőrei megkezdték az üzletekben zajló, ünnep előtti ellenőrzéseket.  Főként a bárányhús és a tojás minőségére figyelnek, valamint az ezekből készült élelmiszerekre. De a csomagoló és a tojáscimkéző központokat, a cukrászlaborokat és a pékségeket sem hagyják ki – biztosít az aligazgató. Az ellenőrzések április 26.-ig zajlanak.

Share this post

PinIt
scroll to top