Ócskapiac helyén szemétdomb

Az ócskapiac nyitvatartási idejét követően, szeméthalmaz „ékeskedik” a marosvásárhelyi Sziget utcában, arra várva, hogy valaki feltakarítsa.

Habár az ócskapiac területén léteznek ideiglenesen felállított szemeteskukák, azokat a szemételszállító cég csak a vásárt követő napon üríti ki. Így hát, vasárnap délutántól az eldobott lábbelik, szanaszét szórt nylonzacskók, üvegszilánkok várják a hétfőn érkező szemeteskocsit, ezidő alatt is rontva a város arculatát.

A Marosvásárhelyi Piacok Közigazgatási Hivatalának képviselői azt állítják, nagy erőfeszítésbe kerül számukra a kereskedők által otthagyott szemét összegyűjtése. „Azt hittük, ha elköltöztetjük az ócskapiacot a régi helyéről, az emberek másnak fogják azt gondolni. Mi megpróbáljuk őket nevelni, amennyire tudjuk, szemeteskukákat szereltettünk, nagy konténereket is felállíttattunk a piac végében, amelyet a szemételszállító cég hord el.” – számolt be Vasile Filimon, Marosvásárhelyi Piacok Közigazgatási Hivatalának elnöke. Hozzátette, mindezek ellenére,  14 óra után mégis rengeteg eldobott, haszontalannak vélt tárgy marad a piac területén, amelyet a hivatal és a szemételszállító cég alkalmazottaival közösen próbálnak meg összegyűjteni.

Holott a hulladék zsákokba kerül, azokat hétfőig még nézni kell, az út szélén. „Az elszállítást nem lehet még vasárnap délután megszervezni, így a konténerek másodnapra is ott maradnak.” – nyilatkozta az igazgató. Elmondása szerint, találkoztak olyan esetekkel is, hogy az útfélen hagyott zsákok láttán a jövő-menő autókból is oda pakolták ki a szemetet. Sikerült azonban azonosítani a tetteseket, és megbüntetni. A cél ugyanis a térség megtisztítása, és a stadion környékének a hulladék alól való felszabadítása – magyarázta Filimon.

Annak érdekében, hogy eleget tudjon tenni a felhalmozódó hulladék összegyűjtésének, a Marosvásárhelyi Piacok Közigazgatási Hivatala megtoldaná az alkalmazottjainak számát az ócskapiac ideje alatt.

Forrás: citynews.ro

Share this post

PinIt
scroll to top