Ők a 2013-as Félsziget első fellépői

483_hirhezPK2Egy szupersztár DJ, egy stílusalapító elektronikus zenész, két évről évre visszatérő vendég és az utóbbi évek egyik legjópofább magyar slágerének előadója: velük bővül a július 18-21. között a kolozsvári Gorbó völgyében megszervezett Félsziget Fesztivál zenei kínálata!

Július 18-án hat év után végre visszatér Romániába a világ egyik legnépszerűbb DJ-je, a berlini Paul Kalkbrenner, akinek a 2008-as locarnói filmfesztiválon bemutatott kultuszfilm, a Berlin Calling főszerepe és filmzenéje hozta meg a szupersztár státuszt, amelyet a 121 hétig a toplistán tanyázó, és ezzel kislemezeladási rekordot döntő Sky and Sand című dallal erősített meg. A világsztár sokarcúságát bizonyító új lemeze, a Guten Tag 2012 végén jelent meg, ennek turnéja keretében érkezik a Félsziget Fesztiválra.

A dubstep egyik alapító atyja, a brit Benga, azaz Beni Adejumo egyike a jelenlegi zenei színtér legizgalmasabb és jövőbe látó alkotóinak. A Magnetic Man supergroup tagjaként is ismert dj-producer az Egyesült Királyság legprogresszívebb zenei irányzata, a dubstep születésétől egészen világhódításáig a műfaj vezéregyéniségének számított, májusban megjelenő második szólólemezével pedig a klubok után a toplisták és a félszigetezők meghódítására készül – ez utóbbira július 19-én kerül sor.

felsziget-kolozsvarSorozatban negyedszer tér vissza július 20-án a Félszigetre a prágai Philip Noha vezette nemzetközi válogatott, a N.O.H.A. Noise of Human Art – többek között azért, hogy a tavalyi, repülőgépük késése miatt rövidre sikerült nagyszínpados koncertjükért kárpótolják félszigetes rajongóikat.

RSS Feed Beágyazás

Legfrissebb hírek

  Szintén az évről évre fellépő és óriási közönségsikert arató előadók szűk táborába tartozik az elsőszámú  román elektronikus formáció, a Șuie Paparude – ők július 18-án ünneplik tizedik Félsziget-fellépésüket.

  Jó nekem – ez a kőszegi Ocho Macho zenekar legismertebb slágere, és most már a félszigetezők is együtt énekelhetik ezt velük, hiszen július 21-én a fesztiválon kerül sor a reggae, ska, latin és punk hatásokat ötvöző zenekar első romániai koncertjére.

  A Félsziget Fesztivál korábban már bejelentette a Kaiser Chiefs (UK), a Ska-P (ESP), Utah Jazz & Stamina MC (UK) és a The Sweet Life Society (IT) fellépését.

  A Félsziget Fesztivál tizenegyedik kiadására július 18-21. között a kolozsvári Gorbó völgyében kerül sor. A fesztiválra elővételben június 14-ig 150 RON-ért lehet bérletet és 50 RON-ért napijegyet váltani az Eventim jegyterjesztő hálózatában és www.eventim.ro oldalon. A fesztiválra egy promó partin lehet melegíteni: Timo Maas április 13-án lép fel a Kolozsvár Arénában – ez egyben a Félszigettel társszervezésben zajló Delahoya fesztivál bemelegítő bulija is. Bővebb információk: www.felsziget.ro

  A Félsziget Fesztivált Kolozsvár Polgármesteri Hivatala és városi tanácsa támogatja.

  Share this post

  PinIt
  scroll to top