Olvad a hó, előbukkan a szemét Marosvásárhelyen

Nemrégiben még fehér hótakaró fedte be a várost. Az elmúlt napok pozitív hőmérsékleti értékei hatására azonban már csak fekete hófoltok emlékeztetnek az idei tél nagy havazásaira.

Az olvadással ismét elénk tárul Marosvásárhely szürke, elhagyatott képe: a szemét újra napvilágra kerül, hisz az azt befedő hó már a múlté. Így mindenféle eldobott hulladékot látni, főként a fák és bokrok tövében, illetve a járdák szegélye mentén. De a Poklos patak jege is megolvadt, a mederben pedig újra előbukkannak a nem oda való szemetek.

Ugyanakkor, a város egyes lépcsői és járdaszakaszai is megsínylették a távozófélben lévő telet: burkolatuk fel-felpattogott vagy megrepedezett, a nedvességtartalom és a rendkívül hideg idő hatására.

A látványt már csak az imitt-amott domborodó, még létező hókupacok tetőzik, amelyek a portól és a kipufogógáztól koromfeketék lettek, illetve a helyenként összegyűjött kavicshalmazok is. Egyébként, mint tél után újabban szokás, Marosvásárhelyt valósággal belepték a csúszásgátlóból visszamaradt szürke kövecskék, amelyek nyomában nem marad más, csak a por…

Forrás és fotó: adevarul.ro

Share this post

PinIt
scroll to top