Olyan sikeres volt a Kincsem Marosvásárhelyen, hogy még egy hétig vetíteni fogja a Cinema City

Rég volt ennyire sikeres magyar film Marosvásárhelyen.

Azt is mondhatnánk, hogy még a csilláron is nézők lógtak, természetesen nagyot túloznánk, de tény az, hogy hatalmas sikernek örvend a Kincsem című film Marosvásárhelyen, gyakorlatilag minden vetítést telt házzal vetítenek, éppen ezért a Cinema City és a film forgalmazója úgy döntött még egy hétig játszani fogják a Kincsemet.

A Cinema City négy alkalommal vetíti a filmet, december 7-ig 13:40, 16:10, 18:40 és 21:20-tól nézheti meg a marosvásárhelyi közönség, a filmet román nyelven feliratozzák. Reméljük, hogy a jövőben még több magyar nyelvű filmet tűz műsorra a Cinema City, a Kincsem sikere azt igazolja, nagy igény van rá!

A Herendi Gábor (Valami Amerika) által rendezett monumentális, romantikus játékfilm 1989 óta a legnagyobb költségvetéssel készített magyar filmes alkotás, amely számos díjat elnyert már különböző fesztiválokon, a rendezés, a forgatókönyv, a díszlet, a jelmez és a főszereplők – Nagy Ervin és Petrik Andrea – alakítása önmagáért beszél. Küzdelemről, szerelemről, szenvedélyről szól az új történelmi kalandfilm, amelynek cselekménye az 1848–49-es szabadságharc leverése után kezdődik, majd a kiegyezést követően folytatódik. A film főhősei, Európa akkoriban leggyorsabb versenylova, a veretlen Kincsem és gazdája, gróf Blaskovich Ernő, aki bár a szabadságharc után mindenét elvesztette, ám rátalál Kincsemre. A csodalóval sikert sikerre halmoz, és neki köszönhetően nemes küzdelemben győzheti le apja gyilkosát, von Oettingen bárót, ám időközben menthetetlenül beleszeret annak lányába. A szerelem vagy a bosszú fontosabb? – teszik fel a kérdést az alkotók.
A választ az eddigi, nagy sikerű vetítések ellenére sem tudhatták meg sokan…

Share this post

PinIt
scroll to top