On-line követhető lesz az Azomureş ammóniakibocsátása

A marosvásárhelyi lakosok online követhetik a város legnagyobb környezetszennyezőjének számító Azomureş vegyipari kombinát ammónia-kibocsátását, a vállalatot már többször megbírságolta a Környezetőrség.

Borbély László környezetvédelmi miniszter szombati sajtóközleménye szerint a vállalat képviselőivel egy nappal korábban folytatott megbeszélésen megállapodtak abban, hogy rövid távon több mint 20 millió dollárt fektetnek be a környezetvédelembe, ugyanakkor felszerelnek két ammónia-kibocsátásmérő berendezést, amelynek köszönhetően online lehet követni az ammóniakibocsátást.

– Szeptember végéig az Azomureş képviselői két online elérhető ammóniakibocsátás-mérő berendezést, ezen Marosvásárhely és környékének lakói követhetik a szennyezést. A környezetvédelmi hatóságok hasonló berendezéseket szerelnek fel Marosvásárhelyen, hogy mérjék a levegő ammóniatartalmát – áll a közleményben.

Rövid távon az Azomureş két nagyszabású beruházást hajt végre a szennyezés csökkentése érdekében: 2011 végéig 20 millió dolláros beruházást eszközölnek, 2015-ig pedig 116 millió dolláros beruházással csökkentik a szennyezést.

Forrás: Paprika Rádió

RSS Feed Beágyazás

Legfrissebb hírek

    Share this post

    PinIt
    scroll to top