Önkéntes Rendőrség alapítását (is) kéri a Helyi Rendőrség

A Helyi Rendőrség diszpécserszolgálatának a létrehozása, az Önkéntes Rendőrség megalapítása, valamint két kísérőkutya megvásárlása és betanítása csak néhány a Helyi Rendőrség által javasolt módosításoknak, a 2012-es évet nézve.

A szolgáltatásaik javításának érdekében, a Marosvásárhelyi Rendőrség képviselői egy határozattervezetet dolgoztak ki, amelyet a következő Helyi Tanács-ülésen terjesztnek majd elő.

A tervbe bevont Önkéntes Rendőrség létrehozását a magyarországi mintára alapozták a hatóságiak. Ez ugyanis a Helyi Rendőrség segítségére jönne, mivel olyan príusszal nem rendelkező fiatalokat vonna be, akik lelkiismeretesek és becsületesek, illetve akik feladata különböző tettek észlelése/megfigyelése lenne – tájékoztatott Valentin Bretfelean, a Helyi Rendőrség vezetője.

Hozzátette, ezen fiataloknak nem lenne joguk a közbelépésre, viszont szolgálat közben a Helyi Rendőrség jelvényét viselhetik. Mi több, amennyiben jól teljesítenének, résztvehetnek majd azon az előválogatáson, amelynek nyomán a Helyi Rendőrség hivatalos tagjává fejlődhetnek – magyarázta Bretfelean.

A Helyi Rendőrség tevékenysége egyébként sokszínű – 2011-ben például, az intézmény jelentései szerint, több mint 12 ezer jegyzőkönyvet írtak alá, összesen 1,64 millió lej értékben; több mint 10 ezer büntetést és figyelmeztetést róttak ki csendháborításért, közel 1,14 millió lej értékben; több mint 400 koldust és 36 prostituáltat gyűjtöttek be a város útjairól, ezek büntetései pedig megközelítik a 306 ezer lejt.

Share this post

PinIt
scroll to top