Önkénteseket keresnek a város megtisztítására

Egy napos akcióról van szó, amikor a város és a megye vizeit, de a különböző más területeket is kitakarítják. Önkéntesek jelentkezését várják, akik egy nyomtatvány kitöltése által iratkozhatnak fel a jótékonykodásra.

A nagytakarítást szeptember 25.-én tartják, megyeszerte. Az aktivitás az egész országra kiterjed, ugyanis a projekt a „Let’s do it, Romania” elnevezésű akció része, amelynek értelmében az ország minden egyes természetes területét – erdőket, patakokat, folyóvizeket, út menti övezeteket – megtisztítják.

Csak megyénkben 130 feletti azon szemétkupacoknak a száma, amelyek egyszerűen csak ott hevernek valamelyik erdő szélén vagy patak mellett, rontva nemcsak a kilátást, hanem a környezetet is. Sajnos az ilyen halmok számban és méretben egyaránt csak gyarapodnak, ezt szeretnék ezzel az akcióval megállítani.

Az önkéntesek sorába eddig 220 Maros megyei iratkozott, ehhez a létszámhoz pedig hozzáadódik 450 személy – a megmozduláshoz tartozó cégek képviselői.

Nagyjából 1500 jelentkezőre számítanak a megyében – tudtuk meg Vlad Lipovanutól, a projekt Maros megyei logisztikai koordinátorától. Iratkozni szeptember 24.-ig lehet, a www.letsdoitromania.ro honlapon keresztül, ahol megtalálható a típusnyomtatvány is.

RSS Feed Beágyazás

Legfrissebb hírek

    Az akciót a hatóságok is támogatják: a koordinátor elmondta, eddig 31 polgármesteri hivatal vonta be magát a tevékenységbe, a létszám pedig növekvőben van. Emellett 8000 szemetes zsák, 1500 pár kesztyű, 800 liter víz, valamint 1500 szendvics áll a jótevő hulladékgyűjtők rendelkezésére.

    Share this post

    PinIt
    scroll to top