Online álláskeresési lehetőség, fogyatékkal élőknek

allasborze_adevarul.roKét másik egyesülettel közösen, az Alpha Transilvană online platformot léptetett működésbe mától, amelynek célja a fogyatékkal élő személyek felkarolása.

A program segítségével, könnyíteni szeretnének az érintettek beilleszkedésén, a szakmai felkészülésükben, illetve a munkaerő-piacon való elhelyezkedésükben, a Támogatott Foglalkoztatás Hatékonysága (EMI) projekt keretén belül, amelyet az Európai Unió finanszíroz.

Az Alpha Transilvană Egyesület közel 20 fogyatékos személynek segített már állást találni az EMI projekt által, amely 2009-ben indult útnak. Azóta az egyesület 75 egészségügyileg hátrányos helyzetű személy kiképzését vállalta magára, 10 oktatási központ létesítése mellett, ahol 60 szociális közvetítővel dolgoznak együtt.

Andreia Moraru, projektmenedzser úgy nyilatkozott, máig 59 személyt szakképesítettek, és közülük 20-nak már sikerült állást találnia. Az online platform pedig további segítséget nyújt úgy a képzésben, mint az alkalmazásban.

Banga Erzsébet, a projekt koordinátora szerint, a kezdeményezés célja, hogy a három érintett fél – az munkáltatók, a szakemberek és a fogyatékkal élők egy helyen találkozhassanak. A platform lehetővé teszi a munkáltatóknak, hogy kapcsolatba lépjenek a szakemberekkel a kívánt munkaerő kiképzését illetően. Ugyanakkor a szekértők is megtalálják itt a felkészítők anyagát, valamint az érdekeltek számára is van hasznos tudnivaló. A program során, a fogyatékkal élők könnyebben állásra találhatnak.

Fotó: adevarul.ro

Share this post

PinIt
scroll to top