Online is benyújtható már az egységes adóbevallási nyilatkozat

Szerdától már online is be lehet nyújtani az egységes adóbevallási nyilatkozatot az elektronikus formában elérhető okosnyomtatvány révén – közölte a pénzügyminisztérium.

Online is benyújtható már az egységes adóbevallási nyilatkozat

Az okosnyomtatvány az adóhivatal (ANAF) honlapján található, a Spaţiul Privat Virtual menüpontnál, a letöltéshez a Descărcare declaraţii-ra kell kattintani.

A pénzügyminisztérium minden adófizetőnek postán küldött személyre szabott levelet, amely minden adatot tartalmaz ahhoz, hogy a nyilatkozatot otthonról is el lehessen küldeni, és egy sor dokumentumot is be lehet küldeni, illetve ki lehet kérni online. Az okosnyilatkozat automatikusan kiszámolja a befizetendő adó összegét.

Eugen Teodorovici pénzügyminiszter úgy nyilatkozott: szeretné csökkenteni az adózási bürokráciát, és bátorítani az áttérést a papírról az elektronikus formára.

Az az adófizető, aki 2018. július 15-éig benyújtja az egységes nyilatkozatot, és 2019. március 15-éig kifizeti a teljes adóösszeget, 5%-os kedvezményben részesül. Amennyiben már 2018. december 15-éig kifizeti azt, további 5%-os adókedvezményt kap.

Forrás: AGERPRES

Share this post

PinIt
scroll to top