Orvoskonferencia Marosvásárhelyen

a Szent Balázs Orvosi Alapítvány, a Stúdium Alapítvány támogatásával keresztény orvoskonferenciát szervez, a komplementer medicina nagyon aktuális, de vitatott témakörében.

A konferencia címe

A komplementer medicina helye a modern orvoslásban – tudományos bizonyítékok pro és kontra

A konferencia célja a kapcsolódó fogalmak tisztázása, illetve támpontokat nyújtani  a komplementer (más szóval alternatív) medicina elhelyezéséhez a modern, tényeken alapuló orvoslás keretében  Fel szeretnénk hívni a figyelmet az alternatív (komplementer) medicina divatjának okaira, veszélyeire, illetve adott esetben hasznosságára. Megbeszéljük az egyes szakterületeken belüli néhány fontosabb, gyakoribb alternatív gyógymódokatt, randomizált, tudományosan igényes vizsgálatok eredményeire és egyéni tapasztalatokra építve.

A konferencián legalább 15 helyi és külföldi előadó felvezetésében  hallani fogunk a placebo effektusról, a beteg ember pszichés igényeiről,  gyógynövényekről, a hagyományos és népi gyógymódokról, a különböző szakterületeken alkalmazott alternatív gyógymódok valódi vagy vélt hatásairól, a hit szerepéről a gyógyulásban, a média illetve a pénz szerepéről az adott témakörben.

Meghívottaink között szerepel: Prof. dr. Réthelyi János pszichiáter – Semmelweis egyetem, dr.Germán Salló Márta, kardiológus, egyetemi adjunktus, MOGYE, dr Lorenzovici László, orvos-közgazdász, dr.Pokornyi László biológus, dr.Szilágyi Marietta orvostörténész, MOGYE, dr. Szabó Mónika belgyógyász-diabetológus, egyetemi adjunktus, MOGYE, dr.Szatmári Szabolcs neurológus, előadótanár, MOGYE dr Török Imola, egyetemi adjunktus, MOGYE, és még sokan mások.

A 3 napos konferencia helyszíne a Bod Péter Diakóniai és Tanulmányi Központ (Marosvásárhely, Erdő utca, 7b),

Időpont: 2011 október 14-16

 

A rendezvény alatt kerekasztal beszélgetésekre illetve fórumbeszélgetésekre is sor kerül ahol bárki bekapcsolódhat az adott témakörbe.

Természetesen a kulturális programból sem lesz hiány, sőt egy állófogadás keretében akár baráti beszélgetésekre is sort keríthetünk.

 

A részletesebb programot a www.szentbalazs.ro honlapon lehet megtekinteni.

Jelentkezési határidő: október 7, az office@szentbalazs.ro címre.

 

Részvételi díj: diákoknak ingyenes, a rezidens orvosoknak október 7-ig 30 RON, a helyszínen 40 RON, szakorvosoknak 60 RON a helyszínen 70 RON, illetve más érdeklődőknek: 50 RON, helyszínen 60RON

A részvételi díj az alábbi bankszámlára fizetendő

Fundatia Sf Blasius
BCR Tg-MURES Central
P-ţa Trandafirilor 26
540051 Tg. Mureş
SWIFT CODE: RNCBROBU
BCR RO62RNCB0188034965590001

CIF 3496559

A részvételi ár nem tartalmazza az állófogadás díját, ennek ára: 25RON.

Az állófogadáson való részvételi szándékot, kérjük jelezzék október 11-ig a fent megadott kapcsolattartó címen.

 

Minden kedves Kollégát szeretettel hívunk és várunk a konferenciára, ami reményeink szerint Mindenki számára tanulságos és elgondolkodtató rendezvény lesz.

 

Tisztelettel és szeretettel a szervezők nevében

Dr.Vicsi Ildikó

Share this post

PinIt
scroll to top