Összegyűjtötték a roncsautókat az útszélekről

A Megyei Közcsendőrség ma délelőtt szervezte meg ismét az elhagyatott, hiányos szerkezetű autók begyűjtését a város utcáiról. A ma elszállított 4 járművel idén több mint 50-re nőtt a hasonló állapotú, begyűjtött roncsautók száma Marosvásárhelyen.

Mivel a lerobbant járgányokat csak a hajléktalanok veszik igénybe, illetve olykor szemeteskukának is használják a járókelők, a közcsendőrök jobbnak látták azokat összegyűjteni.

Valentin Bretfelean, a Megyei Közcsendőrség főnöke úgy nyilatkozott, rengeteg elhagyatott gépkocsira vonatkozó feljelentést kapnak. Általában a felszólítás után maga a tulajdonos gondoskodik annak elszállításáról, viszont van olyan eset is, amikor a közcsendőrségnek kell közbelépnie. A roncsok ugyanis kevésbé esztétikus látványt nyújtanak, foglalják a parkolóhelyet, de fertőzésveszélyt is jelentenek a körülöttük játszó gyerekek számára – magyarázta.

Az illetékeseknek meglepő, hogy a tulajdonosok nem használják fel az elavult járműveket a Roncsprogramban. Ők viszont nem szalasztják el az alkalmat: megpróbálnak hasznot húzni a begyűjtött régi autókból. Jelenleg 56 jármű áll a Polgármesteri Hivatal gyűjteményében, amelyekért sokkal olcsóbban kaphatnak majd új személygépkocsikat.

A roncsok összegyűjtése legális úton történik: amennyiben a figyelmeztetésre nem reagál a tulajdonos, a rendőrség speciális dokumentációt nyújt be az önkormányzatnak, ennek eredményeképpen pedig a használaton kívüli járgányt eltávolítják a közszférából.

Share this post

PinIt
scroll to top