Otthon is ellátnak, de pénz ellenében

24 órás készenlétben várja a páciensek hívását egy egészségügyi asszisztens naponta, a Mentősöknél. Ha megcsörren a telefon, a felszerelésével azonnal útnak indul, ellát, majd a fizetségét kéri. Ez pedig sok mindentől függ, és akár 35 lejt is jelenthet.

Az otthoni ápolásért tehát fizetni kell. A régi, de (ár szempontjából) új módszert azonban egyre gyakrabban igénylik. A télies, hideg időjárás ugyanis jóval növeli a légúti megbetegedések számát, ugyanakkor a gyerekeknél is jóval gyakoribb az injekciózás – nyilatkozott Cristian Suciu, asszisztens.

A tarifák attól függően változnak, hogy milyen ellátásban kell részesíteni otthon a pácienst, illetve hogy milyen messzire kell az asszisztensnek a beteghez utaznia. Egy vakcina beadásáért például 10 lejt, egy vizeletszondáért pedig akár 35 lejt is kérhetnek.

A szolgálatos asszisztenseket nem csak telefonon, hanem messengeren vagy email-en keresztül is értesíteni lehet, azonban a leggyakrabban használt kommunikációs eszköz továbbra is a telefon marad.

Share this post

PinIt
scroll to top