Pályázatíró képzés Marosvásárhelyen

palyazatiro-kurzus

Az RMDSZ kulturális főosztálya által szervezett pályázatíró körút második állomásaként ezen a hétvégén a képzés Maros megyében, Marosvásárhelyen lesz megtartva.

„A kultúra művelése nem süllyedhet pótcselekvés szintjére az erdélyi magyar társadalom körében, értékeink megőrzése, művelése és újabb jellegzetes sajátos értékek teremtése, nemzeti öntudatunk erősödésének feltétele. Ezért fontos hogy az erdélyi magyar civil szervezetek ismereteket szerezzenek olyan európai pályázati forrásokról melyek az eddig ismert támogatások jelentősebb mértékű kultúrafinanszírozást tesznek lehetővé. A magyar kultúra művelőinek és őrzőinek bátorsággal kell egy nagyot gondolni és a civil keretek között ápolt kulturális örökséget, intézményes szintre fejleszteni”– mondta Brassai Zsombor az RMDSZ Maros megyei elnöke az RMDSZ kulturális főosztálya által szervezett pályázatíró körút megnyitóján

A megyei elnök ugyanakkor annak fontosságát is kiemelte, hogy a képzésre itt, Marosvásárhelyen kerül sor, hiszen az RMDSZ-nek Maros megyében is társadalomszervező küldetése van így értelemszerűen minden ilyen jellegű rendezvényt támogat. A megyei elnök szerint a két napos képzés alatt a résztvevők olyan információkkal gazdagodnak, melyek birtokában számos rendezvényt sikerül majd megvalósítani.

Hegedűs Csilla az RMDSZ kultúráért felelős főtitkár-helyettese szerint az eddigi tapasztalat alapján a képzés mindenképp hasznosnak bizonyul, a képzésben résztvevők számára valamint megköszönte az RMDSZ Maros megyei szervezetének azt, hogy otthont adtak a rendezvénynek illetve segítettek a szervezésben.

„Legnagyobb örömünkre nagy érdeklődés követi a pályázatíró körutat 25 magyar civil szervezet képviselői jöttek el a képzésre. Lévén, hogy a kultúra különböző területeiről érkeztek reméljük, hogy nagyon sok Maros megyei magyar ember részesül majd a képzés eredményeiből.”– mondta a főtitkár-helyettes

Share this post

PinIt
scroll to top