Park Szállóból Megyei Tanács székháza

A volt Park Szállodát idén nyárig ultramodern székházzá alakítják: az épület a Megyei Tanács tulajdonába került, amely már el is kezdte a felújítási munkálatokat ahhoz, hogy még ezen a nyáron átköltözhessen az új székhelyre.

A Prefektúra és a Megyei Könyvtár bizonyos részlegei is költöznek majd a Megyei Tanács egyes hivatalaival együtt: az új épületbe teszik át a Megyei Lakosság-nyilvántartó Központot, a Főtervezői intézetet, ugyanakkor itt több nonprofit szervezet is helyet kap – nyilatkozott Cristian Chirteş, a Megyei Tanács alelnöke.

Monica Avramtól, a Megyei Könyvtár igazgatójától tudjuk, hogy az új székházban a Megyei Könyvtár médiatermet, a jogról szóló könyvek és kiadványok részlegét, egy „American Corner”-t, valamint olvasó- és konferenciatermet fog működtetni. A médiateremben tíz számítógép lesz, ahol ingyen tudnak internethez férni a diákok és fiatalok. Az „American Corner” az amerikai kultúráról szól majd mindazoknak, akik ez iránt érdeklődnek. A konferenciatermet pedig 100 férőhelyesre alakítják, az igényeknek megfelelően.

A felújítás közel 2 millió 300 ezer lejbe kerül. Azonban a hatóságok a régi fűtésrendszert is korszerűsíteni szeretnék, amely tovább „bonyolítja” a dolgok menetét: mivel az épületet történelmi műemlékké nyilvánították, az egyetlen hozzá alkalmas berendezés a napelemes fűtésrendszer – magyarázta Cristian Chirteş. Ennek értéke közel 1 millió euró, de szerencsére az összeg 10%-kát kell csak kifizetnie a Tanácsnak, a többit ugyanis a Környezetvédelmi Minisztérium állja majd.

Share this post

PinIt
scroll to top