Parkolási díj – sms-en keresztül

Marosvásárhely egyedi város: nálunk ugyanis – az országban egyedülállóként – egy sms-sel is kifizethető a parkolási díj, ezzel pedig megszabadulhatunk a parkolócédulák vásárlásától.

Egy órai parkolásért cserébe 0,5 euró + ÁFA adódik hozzá a mobiltelefon-számlánkhoz, azonban egyszerűen és seperc alatt elintézhetjük az állomásozásra vonatkozó adminisztrációs dolgainkat.

Annyit kell tennünk, hogy a 7484-es telefonszámra egy szöveges üzenetet kell küldenünk, amelynek tartalmaznia kell a személygépkocsink rendszámát. Ezzel a művelettel pedig eleget is tettünk a törvényes parkolás feltételeinek.

A rendszer jóváhagyó üzenetet küld vissza, amelyben szerepel a parkolási „engedély” időtartamának vége. És hogy semmiképp se feledkezzünk meg a határidőről, 5 perccel annak lejárta előtt figyelemzetető üzenetet küldenek.

Ha nem sikerült egy óra alatt elvégeznünk az összes elintéznivalónkat, nem kell egyebet tennünk, mint hogy megismételjük a fenti eljárást. Azaz újabb sms-t küldenünk a 7484-re, a rendszámmal együtt.

Az új parkolási rendszert a helyi parkolókat felügyelő cég vezette be, a közzétett rövidszámra pedig az Orange és a Vodafone kliensei küldhetnek sms-t.

Akik pedig ezek után is a parkolócédulák mellett döntenek, azok ára továbbra is változatlan: 2 lej + áfa egy órára, 3,50 lej + áfa egy napra, valamint 42 lej a havi, 110 lej a három hónapra érvényes, 198 lej a hat hónapra és 331 lej az egy évig érvényes bérlet.

Share this post

PinIt
scroll to top