Pert indít a református egyház az elmaradt kártérítésért

Bepereli a református egyház a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatalt. A városházának több tartozása is van az Erdélyi Református Egyházkerület felé, százezer euróval tartozik egy száz négyzetméteres területért, ezenkívül a Bolyai Farkas Gimnázium kollégiumáért sem fizeti rendszeresen a bérleti díjat, és arra sem hajlandó, hogy az egyházkerülettel közösen uniós pénzekre pályázzon az épület felújítására, ahogy azt a vonatkozó törvények előírnák.

per

A református egyház a volt Jókai (jelenleg Mihai Eminescu) utcában vásárolt meg egy ingatlant, amelyet az állam szolgáltatott vissza a tulajdonosnak, hogy a telekre öregotthont építsenek. A Kálvin Otthon felépítését azonban csak azután kezdhették el, hogy a terület egy részét, 103 négyzetmétert átadtak a városházának, majdnem százezer eurós kártérítés fejében. A szerződést a városházával 2010-ben írták alá, az összeget az év végéig kellett volna megkapniuk, de az azóta sem történt meg.

A városháza sajtófelelőse, Aurel Trif szerint amennyiben ez a szerződés valóban létezik és hiteles, ki fogják fizetni az ígért kártérítést – olvasható a Székelyhon.ro-n.

Share this post

PinIt
scroll to top