Peter Kovach, az Amerikai Egyesült Államok bukaresti kultúrattaséja a Művészeti Egyetemen

Július 9-18. között zajlik második alkalommal a Művészeti Egyetemen nemzetközi drámaíró tábor. A Művészeti Egyetem és a New York-i Lark Center által szervezett esemény idei díszmeghívottja Peter Kovach, az Amerikai Egyesült Államok bukaresti kultúrattaséja.

Peter Kovach magyar felmenőkkel rendelkezik: édesapja temesvári, édesanyja budapesti származású. A nyugalmazott diplomata elsősorban Ázsia-szakértő, különösen érdeklik a keleti vallások. Diplomáciai karrierje során többször megfordult Európában, de huzamosabb ideig Romániában tartózkodik először. Bevallása szerint Európának ez a része nagyon érdekes, amit a kultúrák keveredése határoz meg.

Peter Kovach kultúrdiplomáciai programjában kiemelt helyet foglalnak el azok a projektek, amelyek a közös alkotási folyamatokat szorgalmazzák. Az attasé szerint a drámaíró tábor is, amelyen részt vesz ezek közé a kulturális projektek közé illeszkedik, és kitűnő alkalom a kulturális tapasztalatcserére.

Peter Kovach elmondása szerint itt tartózkodása óta a számos esemény közül, amelyre meghívták ez keltette fel legjobban az érdeklődését. A kultúrattasé szerint a Művészeti Egyetem nagyszerű hely – az anyagi és humánerőforrást is beleértve –, ahol a bürokrácia hiánya lehetővé teszi a művészi gondolkodás olyan alkotóműhelyekben való kiteljesedést, mint amilyen ez a drámaíró tábor is.

Share this post

PinIt
scroll to top