Nő a polgármesterek fizetése

Nő a polgármesterek és alpolgármesterek fizetése július 1-től, miután a parlament ma megszavazta az erre vonatkozó kezdeményezést.

penz

Liviu Dragnea a közigazgatási és regionális fejlesztési tárca vezetője elmondta, csak a polgármesterek és alpolgármesterek fizetését emelik meg, a tanácsosokét nem.

A ma elfogadott kezdeményezés értelmében a községek polgármesterei és alpolgármesterei kapják a legnagyobb emelést, 44,4-50,1% között. A városok polgármestereinek és alpolgármestereinek bére 16,6%-kal nő, a megyei jogú városok vezetői 7,2%-os fizetésemelést kapnak. Bukarest polgármesterének bére 5,5%-kal nő.

Az intézkedés összesen 6339 választott helyi köztisztségviselőt érint, és csak idén közel 44 millió lej pluszköltséget jelent. A PDL bírálta a polgármesterek bérének növeléséről szóló jogszabályt. Szerintük ezzel a kormány megvásárolja a polgármesterek hűségét, mivel a kormányfő befolyása csökken a parlamentben, a helyi önkormányzatok szintjén próbálja hatalmát erősíteni. Liviu Dragnea azzal indokolta a béremeléseket, hogy a települések vezetői is jogosultak megfelelő fizetésre.

RSS Feed Beágyazás

Legfrissebb hírek

    Share this post

    PinIt
    scroll to top