Politraumatizált betegeket is műtnek majd a SMURD új székhelyén

A Maros Megyei Sürgősségi Kórház legfontosabb befektetése a 2012-es évre nézve egy politraumatizált eseteket ellátó műtőszoba létrehozása, méghozzá a SMURD rohammentőszolgálat új marosvásárhelyi székhelyén.

A kórház vezetősége szerint, egy hasonló létesítményre mindenképpen szüksége van az intézménynek, tekintettel léve a SMURD által orvosolt, gyakori súlyos esetekre.

Florin Gomotârceanu, a Maros Megyei Sürgősségi Kórház menedzsere úgy nyilatkozott, 2012-ben legalább két létfontosságú projektet kell végrehajtania az intézménynek, amelyek kapcsán már kérvényezték az Egészségügyi Minisztérium támogatását. Az egyik a több szervi sérülést szenvedő betegek megfelelő ellátásához szükséges speciális műtőlabor létrehozása, a másik pedig az intenzív osztály rehabilitációja és kiterjesztése lenne – ismertette a terveket a menedzser.

Mint ismeretes, a SMURD – Sürgősségi Életmentő Szolgálat ezév januárjában foglalja el a számára felújított és korszerűen felszerelt új székhelyet, a Maros Megyei Kórház épületében. A munkálatok és a felszerelés összegét a Világbanktól származó pénzalapokból fedezték.

Share this post

PinIt
scroll to top