Ponta nem beszél többé Băsescuval

Sem telefonon nem tárgyal Traian Băsescuval, de még a Legfelsőbb Védelmi Tanács (CSAT) üléseiről is távol marad Victor Ponta miniszterelnök.

„Ha fontos dokumentumok adódnak, akkor Băsescu elküldheti nekem aláírásra” – fogalmazott a kormányfő.

Pontát figyelmeztették, hogy az ország Legfelsőbb Védelmi Tanácsában vannak olyan döntések, melyeket közösen (az államfő és a miniszterelnök) kell meghozniuk, a miniszterelnök a következőket mondta: „nem nagyon beszélnek ott fontos dolgokrók, leginkább csak Băsescu beszél.”

Szintén hétfőn jelentette be az RTV műsorában, hogy nem fog telefonon beszélni az államfővel, és hagyja majd, hogy Băsescu részt vegyen az Európai Tanács ülésein úgy, ahogy azt az Alkotmánybíróság leszögezte. Szerinte ugyanis Băsescu csak sétálni megy Brüsszelbe, mert nem élvezi sem a kormány, sem a parlament támogatását.

„Nem fogom megakadályozni alkotmányos feladatai ellátásában, és nem fogom zavarni tevékenységében, egész egyszerűen nem fogom legitimként elismerni. Mindent meg fogok tenni, hogy ne találkozzunk, a lehető legtávolabb szeretnék lenni tőle. Nem lehetsz államfő fantomokra támaszkodva, úgy, hogy senki nem támogat” – fogadkozott Ponta.

Forrás: manna.ro

Share this post

PinIt
scroll to top