Port kavart a hétvégi erős szél

Nemcsak szó szerint kavart port a hétvégi szeszélyes időben az erős szél: több fa is kidőlt, a károkat pedig a környezetvédelmi miniszterre fogják. A városvezetők szerint ugyanis ha Borbély nem rendelt volna el kivágási tilalmat a fákra, ezek most nem okoztak volna károkat.

Az erős szél fákat csavart ki, illetve számos települést hagyott villanyáram nélkül a megyében. Claudiu Maior alpolgármester szerint, hasonló eset még egyszer nem fog előfordulni. A veszélyesnek minősülő fákat ugyanis kivágják – megmentve a lakosokat a hasonló megalázástól –, még akkor is, ha a környezetvédelmi miniszternek ellenkező elképzelései vannak.

Az alpolgármester nyilatkozásából ugyanakkor az is kivehető, hogy rejtett módon, de Borbély Lászlót okolja a keletkezett károk miatt: ha a miniszter nem ellenkezne a fakivágás ellen, a szélnek nem lett volna most amit kidöntenie – adja hírül a citynews.ro.

Mint ismeretes, a marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal 30 ezer lejes pénzbírságot kapott a Bolyai-téren törvénytelenül kivágott hársfák miatt. Úgy tűnik, a városvezetők még nem emésztették meg ezt a falatot. És keresik az alkalmat, hogy visszavágjanak, kiforgatva a dolgok értelmét. Azonban amit ténylegesen meg kellene tenniük – mint például a feladatuk tisztességes elvégzését –, annak már nem tulajdonítanak ekkora figyelmet.

Share this post

PinIt
scroll to top