Portik Vilmos leadta a támogatói aláírásokat

Portik Vilmos, a marosvásárhelyi előválasztáson induló polgármesterjelölt hétfőn délelőtt leadta azt a 6357 aláírást, mellyel a vásárhelyiek támogatásukat fejezték ki az általa meghirdetett állampolgári kezdeményezés kapcsán.

alairasok_3

A benyújtott határozattervezet célja – melyhez összegyűlt a szükséges mennyiségű támogatói kézjegy is –, hogy a városvezetés napirendjére tűzze és tárgyalja egy szakértő bizottság felállítását, amely a várost szennyező Vegyi Kombinát káros hatásairól pontos felméréseket végezne, s az így kapott eredményeket a széles nyilvánosság elé tárná.

„Immár minden feltétel adott ahhoz, hogy hosszú évek után érdemi lépések történjenek kombinát-ügyben. Köszönöm mindazoknak, akik – felmérve az ügy fontosságát – támogatták az állampolgári kezdeményezést, s arra kérem a marosvásárhelyieket, hogy a saját és a gyermekeik egészsége érdekében is kövessék nyomon az üzem ügyének további alakulását” – mondta Portik Vilmos.

alairasok_6

A polgármesterjelölt hozzátette: miután a Polgármesteri Hivatal munkatársai megbizonyosodnak a benyújtott kézjegyek hitelességéről, a Városi Tanácsnak kötelessége lesz tárgyalni a tervezetet.

Amint azt Portik már korábban is elmondta, a mostani kezdeményezés az első lépés ahhoz, hogy mindenki tisztán láthasson kombinát-ügyben (az elmúlt években egyetlen hiteles felmérés sem született az üzem környezetre gyakorolt káros hatásairól), s majd ezt követően lehet további lépéseket hozni a gyár bezárása érdekében.

Közlemény

Share this post

PinIt
scroll to top